Social Marketing Experts

Gedreven door resultaat

Van hobby DJ tot succesvolle franchise formule

0
Datumchecks
0
Ingevulde contactformulieren
0
Offerte aanvragen
0
Datumchecks

Sinds enkele jaren helpen wij The Wedding DJ (voorheen bekend onder A&M audio) met het gericht adverteren op Facebook & Instagram. The Wedding DJ is bij ons terecht gekomen doordat ze op zoek waren naar mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien.


In het prille begin van onze samenwerking was The Wedding DJ nog actief onder de naam A&M audio en bestond uit één DJ, namelijk de eigenaar zelf: Albert Verwater. Inmiddels bestaat het bedrijf 5 jaar na de start van onze samenwerking uit maar liefst 6 franchisenemers die door het hele land spetterende huwelijksfeesten verzorgen. Benieuwd hoe we hier met social media aan bij hebben kunnen dragen? Lees dan snel verder!

De vraag van de klant

Een belangrijke vraag vanuit The Wedding DJ was het feit dat we allereerst moesten werken aan de bekendheid van het bedrijf. Er werden vooral gerichte saleskanalen ingezet zoals beurzen of samenwerkingen met trouwlocaties. Tot op dat moment werd er echter nog weinig gedaan aan het verhogen van bekendheid onder potentiële bruidsparen. 


Om vanuit social media daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van het bedrijf is het van belang om concrete conversies te realiseren. In overleg met The Wedding DJ hebben we gekeken welke mogelijkheden er zijn om ervoor te zorgen dat mensen hun contactgegevens achterlaten. 

Aanpak

Voor het verhogen van de bekendheid van je merk of bedrijf zijn een aantal zaken van belang, namelijk: frequentie, herinnering en bereik. Social Marketing Experts is aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat we met gerichte campagnes op Facebook en Instagram maximale impact hebben kunnen maken op het verhogen van de bekendheid van The Wedding DJ. Dit hebben we op de drie genoemde pijlers als volgt gedaan:

Frequentie: We zorgen ervoor dat we de doelgroep vaak genoeg bereiken, maar zorgen er tevens voor dat de frequentie van het aantal keren dat de doelgroep de advertentie ziet ook niet te hoog oploopt. Een te hoge frequentie kan ervoor zorgen dat mensen je advertentie irritant gaan vinden. Dit kan als gevolg hebben dat je advertentie gerapporteerd wordt naar Facebook of dat mensen bijvoorbeeld een negatieve reactie achterlaten. In beide gevallen heeft dit een negatief effect op je campagneresultaten. Facebook heeft diverse grootschalige onderzoeken gedaan die wij gebruiken om een ideale contactfrequentie te bepalen.

Herinnering: Wanneer het gaat om verhogen van naamsbekendheid dan is herinnering de belangrijkste pijler. In Facebook en Instagram is deze kpi te vinden onder ‘ad recall lift’. Ad recall lift is de stijging van het aantal mensen binnen je doelgroep dat je advertenties heeft onthouden. Om ervoor te zorgen dat je bedrijfsnaam of merk bij je doelgroep blijft hangen is een goed resultaat op deze kpi dus zeker van belang. Je wil immers dan jij als bedrijf direct naar boven komt als men aan jouw dienstverlening of product denkt. Ga voor jezelf maar eens na.. Stel dat je een sterretje in je autoruit hebt, welke aanbieders komen er dan direct bij je naar boven? Wanneer je doelgroep aan jouw product of dienst denkt wil je in dat rijtje komen te staan. Maar hoe hebben we dat voor The Wedding DJ aangepakt?

Het feit of je doelgroep je advertentie en naam blijft onthouden is vooral afhankelijk van de content die je gebruikt. Hoe meer deze opvalt en hoe langer je hiermee de aandacht vast kunt houden hoe groter de impact is op het verhogen van je naamsbekendheid. Bij de start van The Wedding DJ hebben we dit o.a. gedaan door het adverteren van een video waarin een dame te zien is met de nodige camera ervaring die potentiële bruidsparen meeneemt op locatie tijdens een huwelijksfeest. Door in de video een compleet verhaal te vertellen wisten we met deze video lang de aandacht van de kijker vast te houden en dus impact te maken op het verhogen van de bekendheid van The Wedding DJ. De gemiddelde kijktijd van de video was 9 seconden wat voor social media advertenties erg lang is. Op de doelstelling merkbekendheid doe je het met een gemiddelde van 3 sec. al erg goed.

Advertenties

Meer cases